З транспортниками Уманщині змоделювали події на робочому місці, де стався нещасний випадок

29 березня 2024
На одному з транспортних підприємств Уманського району Черкащини, де травмувався водій, фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели моделювання подій на робочому місці.

З метою попередження випадків виробничого травматизму, посадовці роз’яснили працівникам підприємства основні заходи безпеки під час експлуатації транспортних засобів, розглянули обставини дорожньо-транспортної пригоди та визначили причини її настання.

Увагу зосередили на порядку дій працівників, щоб запобігти повторенню небезпечних для здоров’я працівників ситуацій. Посадові особи також надали рекомендації з розроблення заходів щодо запобігання подібних нещасних випадків.

Крім того, інспектори поінформували роботодавця про важливість проведення навчань з надання першої долікарської допомоги у разі нещасного випадку, розповіли про переваги запровадження заходів психосоціальної підтримки. Наголосили, що програми з підтримки ментального здоров’я можуть бути інтегровані в програму безпеки й здоров’я на роботі та відновлювати ментальне здоров’я працівників.

Детальніше про безпеку праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua