Заходи з безпечної експлуатації котелень обговорили з енергетиками Черкас

01 квітня 2024

На заходах із запобігання виробничого травматизму та безпечної експлуатації котелень і опалювального обладнання наголосили інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультаційної допомоги працівникам підприємства з гарячого теплопостачання у м. Черкаси.

Посадовці акцентували увагу на необхідності високої професійної підготовки операторів котелень, поінформували про основні заходи безпеки праці під час воєнного стану, вказали на необхідність проведення тренінгів щодо дій операторів при аварійних ситуаціях.

Акцентували увагу на своєчасному проведені технічних оглядів та експертних обстежень котлів, належному рівні електробезпеки, обов’язковості щорічного проходження оператором котельні спеціального навчання та перевірку знань з питань охорони праці, наявності посвідчення про професійну підготовку.

Крім того, інспектори проконсультували щодо порядку отримання документів дозвільного характеру, нагадали про необхідність зниження ризиків на роботі і запобігання нещасних випадків, про боротьбу з прихованими нещасними випадками.

Дізнатися більше про безпеку праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua