Залізничникам на семінарі роз’яснено питання безпеки праці

21 жовтня 2022

Слухачі Філії «Центр професійного розвитку персоналу» залізниці при вивченні курсу «Охорона праці» порушили низку актуальних питань стосовно розслідування нещасних випадків і запобігання виробничого травматизму на залізничному транспорті.

Директор філії Тетяна Гречуха провела семінар із залученням фахівця Управління Держпраці. Під час заходу заступник директора філії Світлана Пархоменко розкрила специфіку розслідування нещасних випадків на залізниці та причини їх виникнення.

Начальник відділу Управління Держпраці Анатолій Карпенко зупинився на основних причинах настання нещасних випадків. Як підкреслив посадовець, організаційні складають близько 75-78 % випадків від загальної кількості, психофізіологічні – близько 20% випадків від загальної кількості. На семінарі також розглянуто результати розслідувань нещасних випадків, які траплялися на залізниці, та акцентовано на шляхах їх запобігання. Особливу увагу приділено виробничому травматизму під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт.

Слухачам навчального закладу надано відповіді на актуальні питання з безпеки праці.

Анатолій Карпенко довів до відома присутніх напрямки діяльності Держпраці і Управління, запропонував звертатися до фахівців установи для отримання технічних консультацій, зокрема дистанційним шляхом за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор»: https://cutt.ly/vBeysr5

Інформацію про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану запропоновано отримати на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua