Черкащина: працівникам лісового господарства розповіли про дотримання вимог безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт

24 листопада 2023

Посадові особи Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели інформаційно-роз’яснювальний захід у ФОП, який займається лісопильним та стругальним виробництвом.

Під час зустрічі працівників проконсультували стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, під час виконання робіт на висоті, під час експлуатації машин і обладнання підвищеної небезпеки.

Зауважили, що на місцях проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинна забезпечуватися можливість руху транспортних засобів та засобів механізації. Працівники, які допускаються до виконання вантажно-розвантажувальних робіт повинні обов`язково пройти спеціальне навчання, навчання з питань охорони праці, інструктажі на робочих місцях, періодичний медичний огляд, а також забезпечуватися ЗІЗ, спецодягом та спецвзуттям.

Особливу увагу приділили порядку сповіщення працівників про аварійне відключення та відновлення електропостачання.

Роз’яснили порядок проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Більше інформації з питань безпеки праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php