Міграційники та інспектори праці здійснили спільний рейд на продовольчих ринках Черкас

18 червня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з працівниками Придніпровського відділу у м. Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби України провели черговий рейд на продовольчих ринках Черкас в межах кампанії «Мігрант».

Профілактичні заходи з протидії нелегальній міграції спільно з представниками міграційної служби проводяться вже не вперше. Станом на 17 червня проведено 8 масових рейдів в Черкаській області, під час яких організатори зосередили увагу на перевагах офіційного оформлення іноземцями трудових відносин в умовах дії воєнного стану.

Для відпрацювання були обрані місця потенційної концентрації іноземних громадян. Учасники рейду перевірили у працівників ринків – іноземців та осіб без громадянства документи та роз’яснили правила перебування і ведення господарської діяльності в країні.

Посадовці підкреслили, що в разі невиконання законодавства у міграційній сфері порушник може бути притягнений до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Вимоги трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua