На будівельному підприємстві у Черкасах обговорили важливість збереження ментального здоров’я і запровадження програми психосоціальної підтримки

08 липня 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели робочі зустрічі з представниками комунального підприємства, що здійснює будівництво житла та об’єктів загальноміського призначення у Черкасах.

Посадовці зосередилися на заходах з недопущення виробничого травматизму, наголосили на дотриманні вимог з безпеки праці під час експлуатації будівельної техніки.

Увагу акцентували на необхідності запровадження програми психосоціальної підтримки, ознайомили керівництво з шаблоном, який допоможе розробити письмову політику щодо психосоціальної підтримки на робочому місці та адаптувати її до потреб підприємства.

Під час консультування посадовці надали рекомендації, як підтримати колегу, що потребує психологічної допомоги. Запропонували інформаційний супровід і консультування для покращення психосоціальної атмосфери в колективі.

Детальніше про запровадження програми підтримки ментального здоров’я – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialna-pidtrymka-na-roboti.html