На Черкащині працівників харчового підприємства проконсультували щодо безпечних методів роботи
10 вересня 2025У Каневі на підприємстві з виробництва та консервування фруктів і овочів інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели технічні консультації на робочих місцях працівників.
З метою недопущення нещасних випадків у цехах з виробництва плодоовочевої консервації, посадовці надали працівникам роз’яснення щодо можливих виробничих ризиків та шляхів їх усунення.
Акцентували на наступних аспектах:
- Визначення потенційних ризиків. Як розпізнати небезпечні фактори (наприклад, небезпеку від машин, електричного струму, хімічних речовин) на різних ділянках виробництва.
- Шляхи усунення ризиків. Які заходи необхідно вживати для мінімізації або повного усунення небезпек, включаючи використання захисних огороджень, належної вентиляції та засобів індивідуального захисту.
- Безпечні методи роботи. Як правильно виконувати технологічні операції, щоб уникнути нещасних випадків.
Посадовці підкреслили, що безпека праці – це спільна відповідальність як роботодавця, так і кожного працівника. Регулярні навчання, дотримання інструкцій та використання засобів індивідуального захисту є ключовими для створення безпечного робочого середовища.
Більше про безпеку праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua