На Черкащині працівників харчового підприємства проконсультували щодо безпечних методів роботи

10 вересня 2025

У Каневі на підприємстві з виробництва та консервування фруктів і овочів інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели технічні консультації на робочих місцях працівників.

З метою недопущення нещасних випадків у цехах з виробництва плодоовочевої консервації, посадовці надали працівникам роз’яснення щодо можливих виробничих ризиків та шляхів їх усунення.

Акцентували на наступних аспектах:

  1. Визначення потенційних ризиків. Як розпізнати небезпечні фактори (наприклад, небезпеку від машин, електричного струму, хімічних речовин) на різних ділянках виробництва.
  2. Шляхи усунення ризиків. Які заходи необхідно вживати для мінімізації або повного усунення небезпек, включаючи використання захисних огороджень, належної вентиляції та засобів індивідуального захисту.
  3. Безпечні методи роботи. Як правильно виконувати технологічні операції, щоб уникнути нещасних випадків.

Посадовці підкреслили, що безпека праці – це спільна відповідальність як роботодавця, так і кожного працівника. Регулярні навчання, дотримання інструкцій та використання засобів індивідуального захисту є ключовими для створення безпечного робочого середовища.

Більше про безпеку праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua