На Черкащині відбулася конференція профпатологів з питань проведення медоглядів

02 липня 2024

На Черкащині провели обласну підсумкову науково-практичну конференцію для районних (міських) профпатологів та голів комісій з проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

До обговорення проблемних питань організації медичних оглядів працівників певних категорій комісіями з профоглядів закладів охорони здоров’я області у дистанційному режимі приєдналася в.о. начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валентина Великодна.

Фахівець зосередилася на вимогах Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007  № 246. Детально зупинилася на вимогах до оформлення Заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників, порядку проведення періодичних медоглядів для медпрацівників.

Також посадовець акцентувала увагу учасників конференції на особливостях проведення розслідування нещасних випадків на виробництві і, зокрема, на видачі висновку закладами охорони здоров’я на запит голів спеціальних комісій з розслідування нещасних випадків на виробництві.

Більше інформації з питань гігієни праці – https://pratsia.in.ua