На Канівщині провели превентивний захід для працівників харчової промисловості
03 жовтня 2025Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивний захід для працівників підприємства харчової сфери у Каневі.
Під час заходу фахівці надали роз’яснення щодо вимог законодавства з гігієни праці. Як підкреслили посадовці, з метою визначення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, які можуть негативно впливати на стан здоров’я працівників, проводиться атестація робочих місць за умовами праці. Проведення атестації дозволяє визначити пільги і компенсації в разі роботи у несприятливих умовах.
З працівниками підприємства розглянули питання безпечного виконання робіт та використання засобів індивідуального захисту, які мають відповідати вимогам Технічного регламенту.
Фахівці рекомендували впроваджувати психосоціальну підтримку на робочих місцях та надали консультації з питань проведення:
– попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників певних категорій;
– навчання та перевірки знань з питань охорони праці;
– профілактики професійних захворювань.
Додаткова інформація, відповіді на найпоширеніші запитання та корисні рекомендації щодо застосування законодавства про працю, охорону та гігієну праці доступні на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua