Основні вимоги з охорони праці дізналися роботодавці Вільшанської, Селищенської та Стеблівської громад

13 лютого 2024

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за сприяння Черкаської обласної військової адміністрації та органів місцевого самоврядування провели семінар для роботодавців і працівників Вільшанської, Селищенської та Стеблівської громад.

Увагу суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території громад, зосередили на питаннях безпеки праці та шляхах запобігання нещасних випадків. Інспектори поінформували про основні причини травматизму і закликали роботодавців приділити належну увагу своєчасному усуненню джерел ризиків для працівників.

Крім того, попередили, що приховування нещасних випадків є правопорушенням. Роботодавець зобов’язаний повідомити про настання нещасного випадку на роботі регіональні органи Держпраці, ПФУ та інших установ, визначених Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Розповіли про забезпечення психосоціальної підтримки та важливість для працівників своєчасного проходження медичних оглядів.

Підкреслили, що легалізація зайнятості у громаді сприятиме наповненню місцевого бюджету, дозволить реалізувати соціально важливі проєкти місцевої громади.

Актуальна інформація про зміни у законодавстві – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/