Працівникам харчового підприємства на Черкащині наголошено на важливості профілактики виробничого травматизму
27 червня 2024Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели консультування працівників харчового підприємства, що виробляє молочні продукти у Черкасах.
З метою створення безпечних умов праці та недопущення нещасних випадків на роботі, інспектори рекомендували забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавства з охорони праці.
Особливу увагу працівників зосереджено на:
– проведенні спецнавчання та перевірки знань з охорони праці;
– використанні працівниками засобів індивідуального захисту;
– проведенні медичного огляду працівників, зайнятих на важких роботах, роботах з небезпечними чи шкідливими умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі;
– забезпеченні проведення інструктажів з охорони праці;
– здійсненні контролю за безпечною експлуатацією обладнання.
Більше інформації про найпоширеніші питання з безпеки праці – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua