Представникам підприємства харчової сфери роз’яснили порядок проведення періодичних медоглядів
09 вересня 2025Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації представникам підприємства харчової промисловості, що спеціалізується на виробництві яєць та курятини на Черкащині.
Під час зустрічі обговорили порядок визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам.
Крім того, фахівці роз’яснили вимоги до складання поіменних списків працівників, що мають проходити медичні огляди. Інспектори наголосили, що до таких списків необхідно включати осіб до 21 року, працівників, які працюють у шкідливих або небезпечних умовах, а також виконують роботи, що потребують професійного добору.
Особливу увагу приділили санітарно-гігієнічним вимогам законодавства до приміщень на підприємствах харчової сфери.
Представникам підприємства надали практичні рекомендації щодо організації та проведення медоглядів.
Детальніше про проведення медоглядів працівників – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua