Про безпеку праці та легалізацію працівників на території Балаклеївської громади

29 лютого 2024
Про заходи зі збереження здоров’я працівників поінформували фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час робочої зустрічі з керівництвом і працівниками Балаклеївської громади на Черкащині.

Серед іншого, учасники зустрічі акцентували увагу на налагодженні партнерських відносин влади та бізнесу, а також на питаннях легалізації зайнятості населення, запобігання нещасних випадків, необхідності проведення медичних оглядів працівників і недопущення прихованого виробничого травматизму.

Як підкреслили інспектори, в умовах воєнного стану питання забезпечення працівникам безпечних умов праці, дотримання роботодавцями вимог законодавства постає особливо гостро. Особа, яка працює неофіційно, позбавляє себе права відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, мінімальні державні гарантії тощо.

Посадовці також надали консультації щодо проведення позапланових інструктажів, навчання з питань охорони праці, проведення тренінгів з надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків.

Детальніше про вимоги з безпеки праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua