Про небезпеки примусової праці попереджено учнів Черкас

03 червня 2024

У межах проведення інформаційної роботи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснили школярам Черкас ризики неофіційного працевлаштування.

Конституція України забороняє використання примусової праці та використання праці неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров’я роботах. На цьому наголосили посадовці під час спілкування з дітьми.

Інспектори детально висвітлили вимоги до роботодавців, які використовують працю підлітків на сезонних роботах та в сфері обслуговування, акцентували на основних вимогах щодо працевлаштування осіб віком до 18 років.

Окрім того, керівництво навчального закладу поінформували, що забороняється залучати здобувачів освіти під час освітнього процесу до виконання робіт чи до участі у громадських заходах, не пов’язаних з реалізацією освітньої програми.

Школярам також запропонували долучитися до участі у творчому конкурсі «Мистецтво безпеки праці» та ознайомитися з умовами участі на сайті: https://theartofsafety.dsp.gov.ua/art

Трудові права неповнолітніх працівників – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua