Про особливості безпечної роботи на харчовому підприємстві говорили на нараді
22 червня 2022У період воєнного стану підприємства харчової сфери потребують особливої уваги щоб безпечно організувати виробничі процеси. Саме тому головний державний інспектор Управління Іван Варламов провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з інженером з охорони праці підприємства, що здійснює виробництво консервованої продукції та кондитерських виробів.
Увагу акцентовано на
– розробці та реалізації комплексу превентивних заходів, спрямованих на уникнення виробничого травматизму;
– належному проведенні навчання працівників з охорони праці;
– своєчасному усуненні ризиків на робочих місцях;
– проведенні проти аварійних тренувань, у разі настання нестандартних ситуацій, пов’язаних з воєнним станом.
Фахівець надав зацікавленим працівникам консультації на робочих місцях з питань застосування засобів захисту, необхідності усунення шкідливих виробничих факторів (виробничий шум, виробнича вібрація, вміст в повітрі робочої зони органічних сполук тощо).
Учасникам зустрічей повідомлено, що Держпраці створила інформаційний портал https://pratsia.in.ua За допомогою порталу зацікавлені особи можуть знайти контакти для отримання консультацій з питань застосування законодавства і відповіді на актуальні під час воєнного стану питання.