Про шляхи запобігання травматизму – працівникам закладу освіти на Черкащині

10 жовтня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар для працівників закладу дошкільної освіти у м. Черкаси.

Детально зупинилися на шляхах недопущення травмування працівників на роботі та запобігання професійних захворювань.

Підкреслили, що набуття працівниками закладу освіти практичних безпекових навичок, відповідальне ставлення кожного працівника до особистої безпеки та дотримання вимог законодавства з безпеки праці є запорукою запобігання нещасних випадків на роботі.

Поінформували про порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, висвітлили, які саме працівники обов’язково проходять попередній та періодичні медогляди. Крім того, вказали, які особливості проведення позачергового медогляду за заявою працівника, який вважає що погіршення його здоров’я пов’язане з умовами праці.

Запропонували низку превентивних заходів, спрямованих на створення належних і безпечних умов праці, надали відповіді на питання щодо змін у законодавстві під час воєнного стану, зокрема щодо працевлаштування працівників, соціальних державних гарантій, праці жінок та осіб з інвалідністю.

Детальніше рекомендації як працювати безпечно – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua