Про важливість легальної праці – з працівниками Черкас

23 жовтня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, під час консультування працівників торговельних центрів у м. Черкаси, приділили особливу увагу соціальному захисту працівників та питанням трудових прав.

Наголосили, що належно оформлені трудові відносини захищають працівника від зловживань роботодавця, необґрунтованих штрафів, психологічного або економічного тиску та мобінгу.

Офіційно оформлений працівник може вимагати у роботодавця належної організації безпечного робочого місця, надання засобів захисту в разі впливу небезпечних факторів, буде почувати себе більш соціально захищеним у випадку хвороби, під час перебування у відпустці по пологах, по догляду за дитиною до трьох років тощо.

Ознайомили зі змінами у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, зокрема щодо відповідальності роботодавця в разі підміни трудових відносин цивільно-правовими. Проконсультували з питань порядку працевлаштування, відповідальності роботодавця в разі дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД.

Як захистити трудові права – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php