Про вимоги до кисневого обладнання і генераторів – працівникам закладів здоров’я на Черкащині

11 жовтня 2024

Інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, на виконання доручення РНБО щодо недопущення травматизму під час експлуатації кисневого устаткування, провели відвідування трьох лікарень у м. Черкаси.

Посадовці детальніше зупинилися на вимогах Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском та вимогах щодо технічного обслуговування генераторів кисню.

Під час консультування працівників лікарень інспектори наголосили на необхідності дотримуватися інструкцій виробника генераторів, виконувати рекомендації Держпраці щодо усунення можливих виробничих ризиків, регулярно перевіряти технічний стан обладнання.

Працівникам закладів охорони здоров’я наголосили, що особи, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації кисневого обладнання.

Рекомендації щодо безпечної експлуатації систем трубопроводів з киснем – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/pdf/kysnevi_balony.pdf