Питання безпечної експлуатації котлів – роз’яснили працівникам харчового виробництва

20 лютого 2025

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали технічні консультації на робочих місцях працівникам підприємства з виробництва продуктів харчування і напоїв в Уманському районі на Черкащині.

Під час консультаційної допомоги приділили увагу питанням належної підготовки відповідальних осіб, які обслуговують котли і тепломеханічне обладнання, забезпеченню працівників засобами захисту, діям працівників в разі припинення електропостачання.

Інспектори наголосили, що з метою унеможливлення виробничого травматизму працівникам необхідно проводити практичні навчання з питань безпечного обслуговування обладнання в разі аварійної зупинки та подальшого включення котельного устаткування в роботу.

Фахівці Держпраці також поінформували про вимоги до монтажу та ремонту котлів, обслуговування тепломеханічного обладнання, вимог до приміщень, де встановлюються котли, до порядку ведення обліку котлів та введення котлів в експлуатацію.

З рекомендаціями щодо безпеки праці можна ознайомитися на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua