Питання безпечної експлуатації котлів – роз’яснили працівникам харчового виробництва
20 лютого 2025Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали технічні консультації на робочих місцях працівникам підприємства з виробництва продуктів харчування і напоїв в Уманському районі на Черкащині.
Під час консультаційної допомоги приділили увагу питанням належної підготовки відповідальних осіб, які обслуговують котли і тепломеханічне обладнання, забезпеченню працівників засобами захисту, діям працівників в разі припинення електропостачання.
Інспектори наголосили, що з метою унеможливлення виробничого травматизму працівникам необхідно проводити практичні навчання з питань безпечного обслуговування обладнання в разі аварійної зупинки та подальшого включення котельного устаткування в роботу.
Фахівці Держпраці також поінформували про вимоги до монтажу та ремонту котлів, обслуговування тепломеханічного обладнання, вимог до приміщень, де встановлюються котли, до порядку ведення обліку котлів та введення котлів в експлуатацію.
З рекомендаціями щодо безпеки праці можна ознайомитися на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua