Роботодавців Черкащини проконсультували з питань працевлаштування працівників

29 вересня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та філії Черкаського обласного центру зайнятості проконсультували роботодавців з питань змін у трудовому законодавстві під час воєнного стану.

Детально зупинилися на актуальних питаннях укладення трудових договорів з внутрішньо переміщеними особами (далі – ВПО) та на порядку отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування таких працівників.

Посадовці роз’яснили особливості компенсації за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю та надали практичні поради як отримати компенсацію. Повідомили, що роботодавець, який надав роботу людині з І-ІІ групою інвалідності та підлаштував під її потреби робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує 100,5 тис. грн.

Крім того, надали роз’яснення актуальних питань протидії дискримінації на роботі, запобігання порушень трудових прав працівників з ВІЛ/СНІДом, психосоціальної підтримки на робочому місці.

Про порядок працевлаштування під час воєнного стану – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/