Роботодавців м. Жашків ознайомлено з наслідками використання незадекларованої праці

01 квітня 2021

У рамках співпраці Держпраці та Служби зайнятості України головний державний інспектор Управління Андрій Слинько спільно з працівниками Жашківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провів семінар для роботодавців, що здійснюють діяльність у районі.

Учасники семінару дізналися про основні вимоги чинного законодавства щодо реєстрації трудових відносин, обов’язки роботодавця при прийнятті на роботу працівника, додаткові гарантії у працевлаштуванні внутрішньопереміщених осіб, учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, деякі аспекти співпраці зі службою зайнятості тощо.

Спеціалісти центру зайнятості ознайомили учасників із електронними послугами, які надає служба зайнятості, зокрема із можливостями електронних сервісів «Електронна черга», «Електронний кабінет роботодавця».

Андрій Слинько акцентував увагу на адміністративній, кримінальній і фінансовій відповідальності роботодавця у разі порушення законодавства про працю, ознайомив присутніх із видами трудових договорів, їх перевагами та недоліками, наголосив на негативних наслідках використання незадекларованої праці для роботодавців і працівників.

Інспектор праці Управління надав кваліфіковані відповіді з актуальних питань трудового законодавства.