Шляхи зниження рівня нелегальної зайнятості та запобігання травматизму обговорили у Черкасах

02 жовтня 2023

Під головуванням заступника начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дмитра Мироненка відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи, мета якої – розробити та реалізувати в Черкаській області дієві заходи задля покращення обізнаності роботодавців і працівників з питань трудового законодавства і безпеки праці.

Дмитро Мироненко та учасники засідання обговорили вже проведені спільні заходи щодо зменшення рівня незадекларованої праці, запобігання травматизму та професійних захворювань.

Наголосили, що вектор інформаційно-роз’яснювальної роботи спрямовано на найбільш ризиковані сфери господарської діяльності, зокрема аграрний сектор, будівництво та водопровідно-каналізаційне господарство.

Заступник начальника ГУ ПФУ Віталій Таран поінформував, що протягом 2023 року виявлено 514 страхувальників, які мають ознаки порушень законодавства про оплату праці та оформлення трудових відносин.

Учасники акцентували на основних причинах настання нещасних випадків на роботі та приділили увагу заходам з їх усунення.

Отримати консультації з питань трудового законодавства і безпеки праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/