Сьогодні в Україні – День вишиванки

16 травня 2024

16 травня в Україні святкують День вишиванки. Це особливе свято, яке щороку припадає на третій четвер травня. Воно є міжнародним і покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Українська вишиванка з’явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати неможливо. Це свято люблять і діти, і дорослі, із задоволенням вбираючись у яскраві сорочки.

День вишиванки 2024 року пройде за умов повномасштабної війни, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує багато міфів російської пропаганди.

Співробітники Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці в Києві, Черкасах і Чернігові також долучилися до святкування Дня вишиванки.

Шанувати українські традиції – значить пам’ятати своє коріння. Наші національні атрибути – наш безцінний скарб. Пишаймося нашим народом, сміливим і незламним! Єднаймося задля добробуту і миру на Українській землі!

Наша сила – в нашій вірі! Зі святом!