Трудові права осіб з інвалідністю дізналися роботодавці Черкащини

23 жовтня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці поінформували працівників і роботодавців сфери торгівлі і громадського харчування Черкащини про трудові права осіб з інвалідністю та переваги офіційного працевлаштування.

Роботодавцям Черкащини роз’яснили порядок працевлаштування осіб з інвалідністю, трудові права і соціальні гарантії осіб з інвалідністю та основні обов’язки роботодавця при працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Проконсультували з питань нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема для фізичної особи – підприємця.

Попередили про ризики, з якими стикаються особи, що працюють нелегально чи отримують зарплату у конверті. Закликали відповідально ставитися до власної безпеки на робочому місці, оскільки саме у сфері обслуговування населення значна частка нещасних випадків настає через особисту необережність працівників.

Поінформували про основні маркери, які вказують не роботодавців-шахраїв та розповіли як не потрапити у пастку примусової праці.

Про права і гарантії працівників з інвалідністю – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/