У Смілі бізнесу наголосили на перевагах належного оформлення працівників

25 вересня 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели низку заходів для підприємців м. Сміла в межах кампанії «Виходь на світло!».

Інспектори праці провели робочі зустрічі з роботодавцями на центральному ринку міста, охопили роз’яснювальними заходами працівників, що здійснюють торгівлю роздрібними товарами у павільйонах і торговельному центрі міста.

Під час зустрічей учасникам акцентували на ризиках неофіційної праці та запевнили, що законодавство не передбачає можливості допуску до роботи працівників без офіційного оформлення трудових відносин.

Посадовці підкреслили, що належно працевлаштований працівник має кращу трудову дисципліну, оскільки підпорядковується правилам трудового розпорядку.

Крім того, підприємства, які належно укладають трудові угоди з працівниками, мають більшу кадрову стабільність, ефективніше регулюють трудові права і обов’язки працівників, мають можливість проведення навчань працівників на постійній основі, мають гарну репутацію як соціально відповідальний бізнес.

Докладніше про порядок працевлаштування – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua