У Звенигородці відвідувачів центру зайнятості поінформували про важливість офіційного працевлаштування

19 вересня 2024

Центр зайнятості у Звенигородці став одним з майданчиків інформаційної кампанії «Виходь на світло!» з легалізації праці.

Під час семінару інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповіли звенигородцям про мету кампанії, поінформували про небезпеки незадекларованої праці, закликали учасників використовувати всі доступні можливості для запобігання неофіційної зайнятості задля захисту власних трудових прав.

Інспектори праці також наголосили, що кожен учасник трудових відносин (і працівник, і роботодавець) повинен знати про вимоги законів з праці, щоб повною мірою реалізовувати права у повсякденному житті та роботі. Фахівці надали консультації з питань психосоціальної допомоги на роботі, праці неповнолітніх осіб, обов’язків роботодавців щодо працівників, особливостей надомної та дистанційної роботи тощо.

Крім того, присутні детальніше дізналися про програму державної компенсації роботодавцю за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю, про можливості започаткувати власну справу та отримати ваучер на навчання.

Більше інформації з питань трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua