Усвідомити ризики, усунути небезпеки: у Черкасах провели тренінг із запобігання травматизму

02 червня 2025

На одному з підприємств харчової промисловості Черкас відбувся тренінг, спрямований на запобігання виробничому травматизму. Метою заходу було моделювання дій, що можуть призвести до нещасного випадку на робочому місці.

Під час заходу інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з відповідальними особами з охорони праці та працівниками підприємства змоделювали кілька ситуацій, що можуть виникнути в лабораторії підприємства, де проводяться дослідження сировини і готової молочної продукції.

Обговорення і практичне відпрацювання дій працівників лабораторії дозволило учасникам не лише усвідомити потенційні ризики, а й усунути небезпеки задля мінімізації можливих наслідків.

Як підкреслили інспектори, безпека працівників – це базова вимога для підприємств будь-якої галузі. Подібні практичні тренінги допомагають поглибити знання з безпеки праці, сформувати навички швидкого та правильного реагування на позаштатні ситуації, що важливо для недопущення виробничого травматизму.

Рекомендації з безпеки праці – на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua