В Уманському районі працівникам автошколи роз’яснили вимоги до організації безпечного місця роботи

23 жовтня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали технічні консультації працівникам автошколи на Уманщині.

З метою недопущення травматизму на роботі, роз’яснили основні вимоги безпеки до навчальних приміщень, відкритих майданчиків навчальної їзди та їх обладнання. Підкреслили, що робоче місце учня має бути організоване так, щоб запобігти можливості нещасного випадку.

Посадовці відзначили, що керівник навчального закладу, в якому проводиться навчання з автосправи, повинен створити безпечні умови для проведення занять з автосправи, організувати роботу щодо забезпечення учнів справним інструментом і пристроями, стежити за дотриманням працівниками автошколи вимог безпеки.

Учасники превентивного заходу обговорили питання навчання і перевірки знань з питань охорони праці, проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників.

Фахівці роз’яснили також порядок отримання дозвільних документів під час воєнного стану, зокрема електронним шляхом, та особливості організації роботи щодо оновлення інструкцій з безпеки праці під час навчання з автосправи.

Інформаційний портал Держпраці: https://pratsia.in.ua/