Виплата зарплати медикам Городищенщини – на контролі Управління

02 вересня 2021

Керівництво Комунального некомерційного підприємства «Городищенське медичне об’єднання» частково ліквідувало заборгованість перед своїми працівниками. Наприкінці серпня 2021 року заборгованість з виплати зарплати працівникам сягала 2,6 млн грн. Про це повідомила заступник начальника Управління Марина Жаркова.

З директором підприємства Віталієм Гейком та представником профспілкової організації проведено ґрунтовну роз’яснювальну роботу, відзначила посадова особа Управління. Під час зустрічі учасників поінформовано про вимоги трудового законодавства та попереджено про відповідальність у разі їх порушення.

Основною причиною заборгованості з виплати зарплати, як вказав директор підприємства Віталій Гейко, є несвоєчасне направлення коштів Національною службою здоров’я України на підставі укладених договорів про надання медичних послуг населенню.

Директор підприємства зауважив, що 1 вересня отримано фінансування авансового платежу за серпень 2021 року. З метою недопущення утворення у подальшому заборгованості по заробітній платі на розгляд громади подано пропозицію про можливе дофінансування закладу.

Інформація до відома

Посадові особи Управління здійснюють постійний моніторинг ситуації з виплати заробітної плати працівникам Черкащини. За результатами перевірок підприємств, які мають заборгованість з виплати зарплати працівникам, інспекторами праці вносяться подання про притягнення посадових осіб до фінансової, адміністративної та дисциплінарної відповідальності.