З працівниками закладів харчування Черкащини говорили про оформлення трудових відносин та про психосоціальну підтримку на робочому місці

19 червня 2024

Інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційно-роз’яснювальної роботи провели низку робочих зустрічей з працівниками закладів громадського харчування Черкас.

Працівників кафе і ресторанів швидкого обслуговування проконсультували з питань дотримання вимог законодавства про працю, наголосили на необхідності оформлення легальних трудових відносин, попередили про небезпечні наслідки незадекларованої праці.

Значну увагу посадовці приділили питанням запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний час, створенню сприятливого психосоціального клімату у трудовому колективі та збереженню ментального здоров’я.

Інспектори ознайомили працівників з практичними порадами з надання першої психологічної допомоги та рекомендували ознайомитися з можливостями для отримання безоплатної психологічної допомоги на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialna-pidtrymka-na-roboti.html