7 квітня МОП представить підсумки пілотування програм психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний час

05 квітня 2023

Попри воєнні дії мільйони українців продовжують працювати. Стрес, психологічні травми й інші проблеми, з якими стикаються працівники, не лише погіршують якість їхнього життя, але і знижують продуктивність праці, підвищують ризики нещасних випадків на роботі.

Зберегти ментальне здоров’я працівників і сталість бізнесу у воєнний і післявоєнний час допомагають політика і програма психосоціальної підтримки на робочому місці. Задля адвокації їхнього розроблення і впровадження Проєкт Міжнародної організації праці (далі – МОП) розробив серію інформаційних матеріалів для працівників, роботодавців, профспілок, інспекторів праці із питань психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного й післявоєнного часу в консультаціях із національними партнерами.

Матеріали доступні також на порталі Держпраці pratsia.in.ua.

Наразі МОП здійснюється пілотування програм психосоціальної підтримки на рівні підприємств.

Розв’язанню цієї проблеми також присвячена аналітична записка МОП та ВООЗ: https://www.ilo.org/budapest/what-we-do/projects/declared-work-ukraine/WCMS_865200/lang–uk/index.htm

Документ розрахований на уряди, роботодавців і працівників та пропонує практичні стратегії для запобігання психосоціальним ризикам, захисту та зміцнення психічного здоров’я працівників.

7 квітня на платформі МОП відбудеться відкрита онлайн-сесія для представлення підсумків пілотування програм психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час «З турботою про себе й кожного».

Завантажити аналітичну записку МОП та ВООЗ: http://surl.li/gcnsu