У Черкасах про переваги якісного проведення медоглядів розповіли працівникам машинобудування

05 квітня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації з питань гігієни праці працівникам підприємства, що виробляє вантажно-розвантажувальне устатковання.

Підкреслили, що на час воєнного стану проведення медичних оглядів працівників та атестації робочих місць за умовами праці не припиняється.

Під час зустрічей з працівниками у цеху роз’яснили вимоги законодавства до створення безпечних і здорових умов праці. З метою запобігання нещасних випадків і професійних захворювань обговорили можливі ризики на робочих місцях та шляхи їх уникнення, зокрема мінімізації шкідливих речовин в повітряному середовищі, підвищеного рівня шуму та вібрації, небезпеки ураження електричним струмом та інших ризиків у цехах з виробництва гідравлічного, пневматичного, підіймального устатковання.

Проконсультували щодо переваг якісного і своєчасного проведення медичних оглядів працівників певних категорій, дотримання законодавства про працю, про пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Розповіли про вигоди офіційного укладення трудових договорів.

Більше інформації – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua