Безпечне проведення робіт з переробки деревини відпрацьовано з працівниками парку «Софіївка»

16 травня 2022

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області Іван Варламов та Микола Васенін 13 травня 2022 року провели тренінг для працівників Національного дендрологічного парку «Софіївка» Національної академії наук України.

Учасники навчального заходу провели тренування дій працівників у разі настання аварійної ситуації та на практиці відпрацювали основні вимоги безпеки під час переробки деревини.

Після завершення тренінгу фахівці провели семінар, під час якого висвітлили основні вимоги безпеки під час робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В.

Іван Варламов надав відповідальним особам з охорони праці консультації з питань охорони праці під час виконання газонебезпечних робіт, зокрема
– щодо заходів запобігання виробничого травматизму,
– усунення ризиків під час підготовки об’єкта (устаткування, комунікацій) до робіт.

Фахівець наголосив, що повинен бути виконаний весь комплекс підготовчих робіт, передбачених у відповідних інструкціях та наряді-допуску.

Всі зацікавлені можуть скористатися відповідями на найбільш актуальні питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» https://dsp.gov.ua/faq/, та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua