Безпечне техобслуговування авто – гарантія запобігання травматизму на СТО

18 квітня 2023

На дотриманні працівниками ремонтного підприємства заходів з безпеки праці наголосили фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційного відвідування виробничих приміщень.

На робочих місцях проконсультували автослюсарів і майстрів з технічного обслуговування і ремонту автотранспортних засобів щодо основні правил безпеки, зокрема під час експлуатації автомобільних підйомників та обладнання, деталі якого рухаються.

Особливу увагу приділили оформленню дозвільних документів на виконання робіт і експлуатацію машин та устаткування підвищеної небезпеки, офіційному працевлаштуванню працівників автосервісів. Вказали на основні організаційні і технічні заходи з недопущення травматизму.

Підіймальні пристрої і відповідне обладнання мають утримуватися у справному стані. Роботодавець несе відповідальність за безпечну експлуатацію механізмів шляхом організації своєчасного нагляду, технічного обслуговування, технічного огляду та ремонту, підкреслили посадовці.

Роз‘яснили загальні вимоги до засобів індивідуального захисту, які використовують працівники під час трудового процесу.

Актуальні питання з безпеки праці на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php