На Черкащині соціальні партнери Держпраці долучилися до кампанії з протидії примусовій праці

18 квітня 2023

Зменшувати ризики торгівлі людьми та підвищувати поінформованість внутрішньо переміщених осіб і працівників на Черкащині допомагають територіальні громади, філії Служби зайнятості, центри надання первинної правової допомоги та центри надання адмінпослуг.

У рамках масштабної інформаційної кампанії з недопущення примусової праці, соціальні партнери спільно з фахівцями Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці у громадських місцях і на дошках оголошень розмістили плакати та буклети про ризики неофіційної зайнятості та шляхи запобігання застосуванню примусової праці приватним бізнесом.

Роз’яснювальні друковані матеріали надано центрам тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб в громадах області та запрошено до інформаційної і консультативної співпраці.

Дізнатися більше про ознаки примусової праці, запобіжні заходи, правила безпечної поведінки та контакти гарячих ліній (в Україні й за кордоном) можна на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.php