Безпечне виконання зварювальних та вогневих робіт у спеку потребує особливої уваги

22 червня 2022

Про особливості проведення зварювальних та вогневих робіт за умови високої температури повітря йшлося під час робочої зустрічі фахівця Управління Держпраці в області Миколи Васеніна з головним енергетиком ТОВ «Черкасиелеватормаш» Євгеном Пуйшо.

Учасники заходу обговорили основні вимоги з охорони праці під час виконання зварювальних та вогневих робіт та зупинилися на особливостях безпеки праці за спекотної погоди.

Микола Васенін наголосив , що зварювальні та вогневі роботи необхідно проводити тільки після вжиття заходів, що унеможливлюють виникнення пожежі (після вимкнення обладнання, видалення з робочого місця усіх видів горючих матеріалів, забезпечення первинними засобами пожежогасіння тощо).

Акцентовано увагу на тому, що не дозволяється виконувати зварювальні та вогневі роботи на посудинах, апаратах, трубопроводах, комунікаціях тощо, наповнених горючими або шкідливими речовинами, а також у випадку, коли вони перебувають під тиском негорючих рідин, газів, пари і повітря або під напругою.

Представника підприємства також поінформовано, що на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua можна отримати консультацію і знайти відповіді на актуальні питання безпеки праці і трудового законодавства.