Безпечне використання кисню у закладах охорони здоров’я обговорено у Черкаській обласній лікарні

04 грудня 2020

Фахівці Управління з метою запобігання виробничого травматизму серед медичних працівників під час виконання трудових обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування гострою респіраторною хворобою Covid-19, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками і відповідальними особами закладів охорони здоров’я Черкащини.

Під час проведення превентивного заходу у Комунальному некомерційному підприємстві «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» начальник відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Анатолій Карпенко ознайомився з проєктом реконструкції мереж подачі кисню до дев’ятиповерхового корпусу лікарні та обговорив із заступником головного лікаря з адміністративно-господарської частини Борисом Колчевим дотримання замовником і виконавцем робіт вимог нормативних актів з охорони праці.

Як зазначив Борис Колчев, до реконструкції лікарні залучено організації, які мають відповідні дозвільні документи. Керівництво закладу приділяє особливу увагу безпечному використанню кисню. Посудинам, в яких зберігається кисень, своєчасно і в повному об’ємі проведено експертні обстеження, що підтверджується відповідними висновками та записами в паспортах посудин.

До обслуговування посудин, киснепроводів та устаткування, що використовує кисень, допущено працівників, які мають відповідну професійну підготовку та пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці.

Під час огляду кисневої установки Анатолій Карпенко надав рекомендації щодо її безпечної експлуатації, звернув увагу на відсутність попереджувальних написів та знаків безпеки.

По завершенню зустрічі Анатолій Карпенко надав працівникам консультації з актуальних питань охорони праці.