За участі виконувача обов’язків Голови Держпраці Віталія Сажієнка триває робота над складанням планів розвитку гірничих робіт на 2021 рік

08 грудня 2020

Посадові особи Державної служби України з питань праці провели погодження планів розвитку гірничих робіт на полтавських підприємствах, які видобувають понад 500 тисяч тон корисних копалин на рік.

Засідання під головуванням т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнко проходило за участі посадовців ГУ Держпраці у Харківській області, Управлінь Держпраці у Полтавській, Одеській та Тернопільській областях.

Під час розгляду обговорювались питання виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт та обсяги виробництва, заплановані на 2021 рік. Було наголошено також на своєчасному виконанні заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки, організації систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єрів з метою недопущення випадків їх обрушення. Говорячи про проєктні параметри гірничих робіт, підіймались питання відповідності параметрів робочих площадок, запобіжних та транспортних берм нормам проектування та вимогам правил безпеки.

Актуальне питання для підприємств з відкритим способом видобутку – забезпечення ефективної організації відомчого контролю за безпечною експлуатацією хвостосховищ, водозабірних та гідротехнічних споруд.

Також під час погодження планів розглядались комплексні заходи із поліпшення стану охорони праці підприємств на наступний рік та плани щодо вдосконалення роботи із попередження травматизму на виробництві.

Фахівцями Держпраці була надана консультативна допомога щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони надр, промислової безпеки, охорони праці під час складання планів розвитку гірничих робіт на 2021 рік.