Фахівці Управління проводять інформаційні заходи на АЗС

14 грудня 2021

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела низку нарад і надала консультації працівникам і роботодавцям АЗС області. Працівникам об’єктів підвищеної небезпеки роз’яснено питання безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС та наявності можливих ризиків при роботі, а також шляхи їх усунення.

Під час превентивних заходів фахівець Управління проаналізувала заходи щодо дотримання безпечних умов праці, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування технологічного устаткування багатопаливної автозаправної станції.

Роз’яснюючи основні вимоги щодо безпечного проведення роботи на автозаправній станції, Олена Свиридюк зазначила, що працівникам АЗС необхідно контролювати герметичність з’єднань у трубопроводах, колонках, роздавальних рукавах та запірній арматурах. Всі пропуски і підтікання слід негайно усувати. З метою недопущення нещасних випадків, при прийманні скрапленого газу та нафтопродуктів оператор багатопаливної автозаправної станції зобов’язаний переконатися в справності резервуара і його обладнання, а також зливального пристрою автоцистерни. Переконатися, що двигун автоцистерни виключений (при зливі самопливом або насосом АЗС), перевірити правильність заземлення автоцистерни.

Фахівець пояснила, що недотримання вимог безпеки призводить до травмування працівників та роз’яснила причини і обставини нещасних випадків, які зазвичай трапляються в галузі.

Під час зустрічі працівникам автозаправних станцій надано вичерпні відповіді на питання щодо вимог чинного законодавства з охорони праці та прав працівників, передбачених трудовим законодавством.