Фахівці Управління розпочали інформаційну кампанію у закладах охорони здоров’я щодо безпечної експлуатації кисневих балонів

22 листопада 2021

Через велику кількість нещасних випадків у світі під час використання медичного кисню та систем трубопроводів із киснем у закладах охорони здоров’я, головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області будуть проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо запобігання виникненню нещасних випадків під час експлуатації кисневого устаткування.

Інформаційна кампанія триватиме з листопада по квітень. Фахівці Управління проведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу у 15 закладах охорони здоров’я області, зокрема у Комунальних некомерційних підприємствах «Черкаська міська інфекційна лікарня Черкаської міської ради», «Перша Черкаська міська лікарня», «Кам’янська багатопрофільна лікарня», «Жашківська багатопрофільна лікарня» та інших.

Під час превентивних заходів увагу медичних працівників буде акцентовано на дотриманні вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Посадовці Управління будуть надавати, у разі необхідності, відповідні рекомендації щодо забезпечення дотримання вимог законодавства з охорони праці та здійснювати моніторинг за їх виконанням.