Як не допустити виробничого травматизму обговорено на семінарі у комунальному підприємстві м. Шпола

02 грудня 2021

До питань профілактики виробничого травматизму привернув увагу головний державний інспектор Управління Іван Варламов на семінарі для керівництва і працівників Комунального підприємства «Благоустрій» Шполянської міської ради.

Іван Варламов поінформував учасників заходу про стан виробничого травматизму, про основні причини та обставини настання нещасних випадків в сфері житлово-комунального господарства Черкащини. Як підкреслив фахівець Управління, більшість нещасних випадків на виробництві стаються з організаційних причин. Керівник або відповідальна особа з питань охорони праці підприємства, установи, організації повинна приділяти належну увагу дотриманню вимог нормативно-правових і законодавчих актів з охорони праці.

Щоб не допустити настання нещасного випадку керівнику і відповідальним особам з охорони праці суб’єкта господарювання необхідно на належному рівні організувати функціонування системи безпеки праці, розробити та втілити заходи, спрямовані на запобігання виникнення випадків виробничого травматизму.

Іван Варламов підкреслив, що, згідно з вимогами статті 13 Закону України «Про охорону праці», роботодавець несе відповідальність за створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.