Як не потрапити у ситуацію торгівлі людьми розповіли працівникам у м. Черкаси

18 травня 2023

Практичні поради як не потрапити до роботодавця-шахрая та уникнути примусової праці надали фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час зустрічей з роботодавцями і працівниками закладів торгівлі м. Черкаси.

Не варто погоджуватися на роботу, якщо роботодавець вимагає віддати паспорт або інші документи, не надає інформацію про роботу, не повідомляє назву підприємства, наголосили посадовці.

Фахівці попередили: якщо ви працюєте неофіційно вас можуть необґрунтовано оштрафувати, звільнити без повідомлення, не заплатити лікарняні чи компенсацію в разі нещасного випадку.

Крім того, роботодавець не може змусити офіційно працевлаштованого працівника виконувати роботу, яка не передбачена трудовим договором і посадовою інструкцією.

Посадовці надали зацікавленим особам консультації з питань переваг офіційного працевлаштування, розповіли про належні умови праці, тривалість відпустки під час війни, оплату роботи у вихідні дні тощо.

Консультації з питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/