Як створити безпечні умови праці – обговорили з працівниками АПК Черкащини

19 квітня 2024

На Золотоніщині інспектори Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели превентивну роботу з працівниками підприємства, що реалізує кормові продукти для птиці та вирощує свійську птицю.

Інспектори роз’яснили, що після укладення трудового договору із найманим працівником роботодавець зобов’язаний подбати про безпечні умови праці, створити умови для недопущення травматизму і професійних захворювань.

Фахівці нагадали, як правильно організувати робоче місце на складі, та спільно проаналізували професійні небезпеки в пташниках.

Під час консультування запропонували представникам підприємства сфери АПК ознайомитися з Пам’яткою роботодавцю: як створити безпечні й здорові умови праці. Рекомендували впроваджувати кращий досвід з безпеки праці, належно утримувати споруди, технічне обладнання й устаткування та стежити за його технічним станом.

Інспектори також надали рекомендації про дії у разі виявлення підозрілих предметів та ознайомили з чек-листом про виконання робіт у замкнутому просторі (ємності, бункери, цистерни), який допомагає заощадити та упорядкувати робочий час, скоротити можливість появи помилок, розвиненню професійних компетентностей.

Про безпеку праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua