Як уникнути виробничого травматизму в умовах воєнного стану

05 грудня 2022

Про шляхи уникнення ризиків травмування на роботі йшлося під час робочої зустрічі фахівців Управління Держпраці Олени Свиридюк і Сергія Андрієнка з працівниками підприємства хімічної галузі, що здійснює торгівлю та надає послуги з внесення сільськогосподарських добрив.

Фахівці Управління поінформували про основні вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, відповіли на актуальні питання організації заходів з безпеки праці.

Увагу акцентовано на застосуванні засобів індивідуального захисту. Роз’яснено алгоритм дій відповідальних осіб і працівників у випадку припинення електропостачання. Рекомендовано організувати на підприємстві точку обігріву працівників при відмові системи опалення, організувати перевірку спрацювання приладів безпеки.

Обговорили питання організації трудових відносин в умовах воєнного стану, ризики неофіційної зайнятості, вказали на переваги офіційного працевлаштування, серед яких страховий стаж, оплати лікарняних листків гарантована відпустка, захист від незаконного звільнення і штрафів тощо.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua