Як захистити трудові права – під час інформаційних заходів інспекторів Управління

20 вересня 2022

Головні державні інспектори Управління Держпраці з метою підвищення правової обізнаності громадян системно проводять інформаційно-консультативні заходи і надають консультації працівникам закладів торгівлі, обслуговування населення. Так, у вересні на Черкащині інформаційними заходами охоплено 183 суб’єкти господарювання, переважно ФОП, та понад 2 тис. працівників.

Наголошено, що «Виходь на світло!» – всеукраїнська кампанія для роботодавців і працівників, спрямована на інформування про переваги офіційного працевлаштування, надання кваліфікованих роз’яснень з питань трудового законодавства і змін з питань праці під час воєнного стану.

Під час робочих зустрічей акцентовано увагу на основні відмінності між трудовими та цивільно-правовими договорами, ознайомлено з трудовими правами та соціальними гарантіями найманих працівників, організацією трудових відносин в умовах воєнного стану та відповідальністю за порушення законодавства про працю.

З керівниками найбільших підприємств області погоджено розміщення інформерів кампанії «Виходь на світло!» в місцях загального доступу.

Більше інформації з питань праці та охорони праці інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua та сайті: https://dsp.gov.ua