Підвищено рівень знань з питань охорони праці працівників комунального підприємства з водопостачання

20 вересня 2022

З метою попередження нещасних випадків під час надання послуг з водопостачання, посадові особи Управління Держпраці надали технічні консультації на робочих місцях працівникам комунального підприємства з очищення та постачання води населенню.

Головний державний інспектор Управління Руслан Проценко роз’яснив особливості виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2022 №357. Детально зупинився на питаннях безпечної експлуатації свердловин під час розробки родовищ корисних копалин.

Увагу відповідальної особи з охорони праці підприємства акцентовано на наявності зон санітарної охорони для забезпечення охорони водних об’єктів у районах забору води для централізованого водопостачання населення.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олена Свиридюк висвітлила переваги цифровізації системи управління охороною праці в умовах пандемії COVID-19 та воєнного стану. Фахівець підкреслила, що електронна СУОП дозволить економити кошти, підвищити продуктивність праці, оптимізувати комунікації працівників, забезпечити проведення онлайн навчання та інструктажів на виробництві тощо.

Крім того, учасникам превентивного заходу надано консультацію щодо складання Плану видобутку та витрат питних та технічних підземних вод на 2023 рік.

Детально про зміни у законодавстві під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/tZOfZvZ  та інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/