Які умови праці має забезпечити роботодавець – дізналися працівниці у Черкасах

17 квітня 2024

Інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час інформаційних відвідувань роз’яснили працівникам, які відпустки й пільги роботодавець має надати працівниці з дітьми та інші важливі нюанси праці жінок.

Фахівці детально зупинилися на порядку оформлення працівників та роз’яснили, які додаткові гарантії мають працівники з дітьми.

Посадовці наголосили, що законодавством забороняється залучати жінок до підіймання й переміщення вантажів, вага яких перевищує встановлені граничні норми. Зокрема, при підіймання й переміщенні вантажів при чергуванні з іншою роботою (до двох разів на годину) гранично допустима вага вантажу для жінок становить 10 кг. Сумарна вага вантажу, який переміщується жінкою протягом кожної години робочої зміни, не повинна перевищувати з робочої поверхні (конвеєр, стіл, верстат) – 350 кг, а з підлоги – 175 кг.

Крім того, черкасцям надали консультації з психосоціальної підтримки на роботі в умовах воєнного стану, запропонували застосовувати методи психологічного відновлення у воєнний час, розміщені на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua