На Черкащині керівнику фермерського господарства порадили шляхи усунення виявлених недоліків з охорони праці

17 червня 2022

16 червня заступник начальника Управління Марина Жаркова і головний державний інспектор Сергій Крикун провели онлайн-зустріч з керівником фермерського господарства. Надано практичні рекомендації щодо усунення виявлених під час перевірки недоліків з охорони праці.

Посадовці порадили шляхи найоперативнішого усунення порушень, пов’язаних з відсутністю у фермерського господарства дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки. Роботодавцю запропоновано скористатися новою можливістю, запровадженою постановою Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314.

Відповідно до постанови, підприємства мають можливість на період дії воєнного стану подати до Міністерства економіки України Декларацію про провадження господарської діяльності, яка є тимчасовою заміною дозвільним документам. Постанова діє лише на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування.

Марина Жаркова повідомила, що відповіді на найактуальніші питання, зокрема щодо оформлення трудових відносин, охорони праці, отримання адмінпослуг можна знайти на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/