Безпека праці на підприємстві з постачання питної води – під особливою увагою фахівців Держпраці

16 червня 2022

Фахівці Управління провели превентивні заходи щодо інформування відповідальних осіб і працівників підприємства з постачання питної води. Заходи проведено на робочих місцях працівників лабораторії та водної станції.

Мета – виконання необхідних заходів безпеки під час здійснення виробничого контролю безпечності та якості питної води централізованого постачання. Особливу увагу приділено обговорення заходів у зв’язку з новими загрозами під час воєнного стану.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк наголосила на необхідності бути готовими до безпечного визначення небезпечних показників, а саме зарин, зоман, іприт, збудників холери та інших. Крім того, акцентовано увагу на обов’язковому виконанні заходів безпеки під час проведення дослідження питної води на наявність в ній забруднюючих речовин або біологічних агентів у разі застосування зброї масового ураження або підозри щодо її застосування.

Приділено особливу увагу безпеці працівників під час проведення газонебезпечних робіт з хлором та застосуванню засобів колективного та індивідуального захисту.

Отримати відповіді найпоширеніші питання з безпеки праці можна на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/