На Черкащині посилено роботу щодо боротьби із нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним

19 жовтня 2021

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 11.10.2021 №45772/1/1-21, листа Нафтогазової асоціації України щодо незаконної діяльності на ринку пального та з метою вжиття невідкладних заходів щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним, 19 жовтня 2021 року з ініціативи Черкаської обласної державної адміністрації проведено робочу онлайн-нараду, участь у якій взяли члени міжвідомчої регіональної робочої групи по боротьбі з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

До наради долучилися представники Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, Черкаської обласної прокуратури, Державної екологічної інспекції Центрального округу, територіальних управлінь Національної поліції, Держпраці, ДПС, ДФС, ДСНС, Держпродспоживслужби, Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Учасники наради обговорили результати проведених спільних заходів щодо виявлення нелегального обігу та роздрібної торгівлі пальним, актуальні питання проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльністю з оптової та роздрібної торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк повідомила, що позапланові перевірки проведено у 10 суб’єктів господарювання з одинадцяти, вказаних у переліку Нафтогазової асоціації України суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на Черкащині. Спільні заходи контролю заплановано провести в 1 суб’єкта господарювання, який здійснює торгівлю пальним у м. Черкаси.

Як наголошено на онлайн-нараді, консолідація зусиль органів державної влади з метою ліквідації нелегального обігу пального в країні сприятиме розвитку галузі, покращенню якості пального, усуненню порушень вимог законодавства з охорони праці, підвищенню надходжень в державний та місцеві бюджети.